20 juli 2014
10:00

Euro Sports Brazil

Referat: Mossens BK - Euro Sports Brazil

Söndagen efter alla Gothiafinaler fick vi en extrachans att möta internationellt motstånd i form av F01 laget Euro Sport Brazil från Sao Paulo, de långväga gästerna avslutade sin två veckors långa vistelse i Norden (Helsingfors ena veckan, Göteborg och Gothia Cup andra veckan) med match mot de tjejer från vår trupp som fotrfarande var kvar i stan och som hade möjlighet att delta.

Tanken från början var att vi skulle spela 11-manna men i och med att vi inte hade tillräckligt med folk (vi blev 11 spelare till slut) så fick det bli 9-manna (straffområde till straffområde) med stora 11-mannamål.
Det var ett slagkraftigt Mossenlag som direkt tog tag i taktpinnen, fint passningsspel från kant till kant, luriga instick och smarta djupledpassningar, tjejerna verkar ha saknat de stora ytorna.
I den 21:a minuten tog också MBK ledningen. Mossen hade bitit sig fast i straffområdet och Nellie stod helt rätt placerad efter en passning från anfallskollegan Ebba, 1-0.

Resultatet höll sig till halvtid.

Då vi valde att spela matchen 2x30 sjönk spelkvalitén en smula i andra halvlek, inte konstigt då det var stekhett på Guldheden Södra trots att klockan inte ens passerat 12, att hålla huvudet kallt med bara två avbytare är ganska tufft.
Mossen visade dock karaktär och kunde hålla undan och vinna matchen med uddamålet. Starkt!

Det var dock inga sura miner hos det Brailianska laget efter slutsignalen, samtliga Mossentjejer fick tröjor av sina nyvunna vänner och kontakter knöts. Jättekul att se hur våra spelare så lätt socialicerar med personer som knappt kan ett ord engelska.

En riktigt trevlig avslutning på Gothiaveckan blev det och mest imponerande är att vi med 1 dags varsel kan dra ihop en såpass slagkraftigt gäng. Stort tack till alla spelare och framförallt föräldrar som ställde upp på detta evenemang trors att andra planer säkert hade smitts för dagen.